Forbildeprisen 2015

Ingeborg Oktober er nominert til Forbildeprisen 2015. Den med flest stemmer får 100.000 kr fra Frifond musikk og Norsk tipping. Les Ingeborgs egne ord under.

bylarm

Er jeg et godt forbilde?

Gode forbilder er personer som gir deg styrke, drømmer og livslyst bare ved å være som de er. Foreldrene dine trenger ikke å like dem for at de skal være gode. For min egen del har jeg blitt inspirert av musikere som Moddi, Æ og Ida Maria – som alle er fra Nord-Norge, og som på sin måte har kommet seg opp og frem fra bygdens gymsal til verdens scener.

Jeg har jobbet en del med barn og ungdom i hjembygda på Hamarøy med kor, band og foto. Noe av det triveligste jeg gjør er å jobbe med personer som setter pris på å bli løftet opp.

Jeg har for eksempel fortalt de aller minste at jenter også kan ha kort hår – når de i forvirring har lurt på om jeg er en gutt. Til de mellomste har jeg sagt at det er helt vanlig å være skeiv, når de har ropt uttrykk de kanskje ikke forsto helt fullt ut. Og til de på ungdomsskolen og videregående har jeg fortalt at det er kult å gjøre ting andre ikke gjør, å følge drømmen sin – som like gjerne kan være astronaut som butikkeier eller snekker – og kanskje fremst av alt; som moren min sier til meg: «du får se ut og gjøre akkurat som du vil, så lenge du oppfører deg».

Men hvis ordene mine skal være gyldige må jeg se ut som jeg vil og gjøre som jeg vil. Jeg må være så omtenksom som jeg krever at de skal være. Være like sårbar og sterk, snakkende og lyttende.

Og med musikken ønsker jeg å formidle nettopp disse tingene. Der vil jeg være sårbar og sterk.

Det er svært viktig for meg å være et godt forbilde. Og det er spesielt kult om jeg er et forbilde for en musikerspire eller fler et sted.

Ingeborg Oktober er nominert til Forbildeprisen 2015. Den med flest stemmer får 100.000 kr fra Frifond musikk og Norsk tipping. Det blir også tildelt mindre summer og tilsammen tilsvarer det 300.000 kr.

En slik sum kan komme utrolig godt med i startfasen som for mange oppleves som så krevende at de gir seg fordi «kunstnerøkonomien» ikke strekker til.

Del gjerne!
Stem her: http://bylarm.no/forbildeprisen/

Reklamer
%d bloggere like this: